Driedaagse workshop: Impact vergroten in groepen
Vergroot jouw kennis over groepsprocessen.
Benut het potentieel van jouw team.
Maak impact in groepen door in jouw eigen kracht te staan.
Het HUMMUShuis verwelkomt Yannick Lierman en Tamara Lenaerts voor een driedaagse workshop Impact vergroten in groepen.
In groepsprocessen zijn veel aspecten onzichtbaar. En toch zijn ze er wel. Wat er in een groep gebeurt kun je aanduiden met allerlei modellen en systemen. Dat is een prima manier om te begrijpen wat er gebeurt. Maar dan? Hoe ga je om met die kennis wanneer je zelf in een ingewikkeld groepsproces zit? Wat doe jij op zo’n moment of, misschien wel belangrijker, wat doe je níet? Hoe zeker voel je je, wat is het effect van je handelen?
- In deze driedaagse training ga je een stap verder dan een modelmatige benadering van een groep.
- Je krijgt taal voor je eigen ervaringen en de complexe kant van het werken met een groep.
- Je krijgt kaders en opties om de dynamiek in groepen te doorzien en versterkt je eigen gedrag daarin.
- Je scherpt je instrumentarium zodat je jezelf effectief in groepsprocessen kunt inzetten.
Voor wie?
Deze training is voor jou als je:
- bereid bent om te groeien, kritisch naar jezelf te kijken en te experimenteren/risico te nemen met ander gedrag in een groep.
- zin hebt om te leren over groepen door zelf met al je intelligenties (hoofd/hart/intuïtie/lichaam) in een groepsproces te stappen.
- al eerder hebt gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling en je snapt dat je uiterlijke gedrag sterk gestuurd wordt door je innerlijke wereld.
Wanneer?
26 en 27 februari: 9u30 tot 21u00
28 februari: 9u30 tot 16u00
Locatie
Hendrik Consciencestraat 8
2800 Mechelen
De locatie is op vijf minuten te voet bereikbaar vanaf het station.
Aanbod:
- 3 dagen opleiding
- Koffie/thee en lunch, 2 dagen diner (vegetarische catering)
- 2 ervaren trainers
- Exclusief overnachting
Prijs via externe organisator beschikbaar
Driedaagse workshop: De Ontdekkingstocht: trauma herkennen en erkennen
Het HUMMUSHuis verwelkomt trainer Simone Wopereis. Samen met onze begeleider Inge Sourbron leiden zij een driedaagse ontdekkingstocht om jouw trauma’s te ontdekken, benoemen en aan te pakken.
Tijd om het verborgen gezicht van je trauma’s te onthullen:
Bij trauma denken we vaak aan een heftige gebeurtenis, geweld, auto-ongeluk, oorlog, noem maar op. Maar een trauma kan ook zijn: een val van de fiets of iets op jonge leeftijd zien wat heftig is, een ziekenhuisopname, een verlieservaring, enz.
Op jonge leeftijd hebben we namelijk nog niet de capaciteit om onze emoties te reguleren en worden we al snel overweldigd. Dus de meeste trauma’s ontstaan op jonge, zelfs zeer jonge leeftijd. En dit zijn onbewuste trauma’s. Jij hebt hier geen weet meer van, alleen zit het nog wel in je onbewuste.
Het mooie en tevens het lastige van trauma is dat ons brein een ingenieus verdedingingsmechanisme heeft om hiermee om te gaan. Het onderdrukt de pijnlijke emoties en creëert overlevingsmechanismen. Denk aan terugtrekken, over je eigen grenzen gaan, jezelf aanpassen, vluchten in afleiding zoals telefoon, drank of winkelen, je afsluiten van anderen, obsessieve controle, alles alleen doen of het absorberen van andermans emoties.
Deze mechanismen dienen als een schild om herinneringen aan specifieke trauma’s te vermijden. Maar wanneer ze getriggerd worden, voel je het meteen. Angst, eenzaamheid, verdriet, boosheid – ze overvallen je zonder waarschuwing. Je reageert wellicht heftig op situaties die eigenlijk niet zo bedreigend zijn, zonder te begrijpen waarom. Allemaal situaties waarbij je trauma getriggerd wordt.
Iedereen loopt in meer of mindere mate trauma’s op in zijn of haar leven. Ook jij draagt onbewust trauma’s met je mee.
Wanneer?
22 tot en met 23 november: 9u30 tot 17u00
Locatie
Hendrik Consciencestraat 8
2800 Mechelen
De locatie is op vijf minuten te voet bereikbaar vanaf het station.
Aanbod:
Prijs via externe organisator beschikbaar
Simone:
“Ik kwam er achter dat mijn chronische stressrespons was aangeslagen door een trauma. Dit terwijl ik het zelf op dat moment niet als traumatisch ervaren heb. Mijn interesse was gewekt. Ik ben me gaan specialiseren in trauma en kwam er achter dat ten eerste trauma niet groot hoef te zijn om impactvol te zijn. Ten tweede dat iedereen trauma’s oploopt in zijn of haar leven. Vooral in de kindertijd.
Samen met mijn collega Inge Sourbron is vanuit daar de Ontdekkingstocht ontstaan: trauma herkennen en erkennen. Omdat het begint met inzicht. Daarnaast is de cursus heel praktisch gericht en doen we veel (systemische) oefeningen om naast inzicht ook meteen een stukje te helen.”